startsida   arkiv   kategorier   info   länkar

jag vet ett berg, dit jag brukade gå.

Har varit i Skalhamn. Den 26 kom två väldigt bra kusiner och en väldigt bra Alis till min stuga. Samma lördag kom även världens bästa Ida till sin stuga sex kilometer lngre bort.

tjugosjätte.
Jag lyssnade högt på Florence Valentin, läste och drack iskall blandsaft på det mycket varma trädäcket. Då och då, när jag resten mig för att hämta något trampade jag på den mycket varma tröskeln in till "Lill-stugan". Det gör väldigt ont att trampa på den eftersom dörren stått öppen hela dagen och solen hade lyst på metall/järnet ( vad det nu heter) i tröskeln. Det tog cirka 5 timmar för mormor och morfar att köra ned Amanda, Sanna och Alis till Skalhamn, det brukar ta 3 timmar men de stannade på 87656 olika stället på vägen ned. Jag låg på golvet och rostade bröd i ugnen (brödrosten brann upp förra året) när de kom tillslut. Då hade jag väntat själv hela tiden för att min familj åkte hem till Kristinehamn. När de kom iallfall åt vi euroshoppers lättsaltade chips.

tjugosjunde.
Vi (Alis och jag) vaknade vid 11 tror jag, Amanda och Sanna hade då redan varit uppe sen 6 ungefär. Vi gjorde oss iordning och åkte in till Lysekil med mormor. Amanda, Sanna, Alis och jag kollade i lite affärer som var öppna och eftersom det var söndag var det alltså inte många. Den fina kiosken eller vad man ska  kalla det var iallfall öppen så vi köpte  glass och billig dricka som hade gått ut 2003. Sedan gick vi till något snabbmats ställe och där hittade vi mormor och hon bjöd oss på mat där. Efter det gick vi och tittade på mina shorts och testade dom, och massor av andra roliga kläder.  Jag fick låna tvåhunda av Sanna och köpte shortsen tillslut. Amanda köpte likadana fasst turkosa. Efter det hittade vi mormor igen och vi åkte till Ica. Vi skulle blandannat köpa apelsiner men en väldigt dum tjej råkade köpa 10 stycken blod grape istället.
När vi kom tillbaka till Skalhamn gick vi och badade och klättrade sedan upp på ett berg där vi satte oss och tittade på flygplan som flög och norrmän som hade parti. På väg ned hittade vi en död mus vid namn Christopher Robin. Alis tvingade Sanna att bära med musen hem ooch sedan bergava honom i trädgården, för att hon vägrade lämna honom så att en katt kunde äta upp honom. Efter den halvfina begravningen rignde vi Ida och hon kom. Vi klättrade upp på ännu mera berg.

tjugoåttonde.
Minns inte så mycket av dagen förutom att vi drack säkert 7 liter juice och åt en himla massa jordnötssmörsmackor. Vi kanske åkte till Kålleröd/Ramsvik och badade tror jag. Och så åt vi våfflor och tittade på Ciao Bella på kvällen.

tjugonionde.
På kvällen fick Amanda och Ida ryck. Amanda fixade Idas hår extremt fult  och började sminka ida extrement fult med. Ännu senare på kvällen gick vi upp på ett högt berg vid havet och satt där och såg på solnedgången och pratade och tog kort. Det var hur fint som helst. Efter nån timme gick Amanda, Sanna och jag tillbaka och hämtade en kortlek, en till filt, ett smörpaket, massa mackor och jordnötssmör. Sanna tog med apelsinjuice också. Vi gick tillbaka och åt och åt och åt. Tillslut spydde Sanna på sin axel.

trettionde.
Amanda, Ida, Alis och jag gick till Kållerödskiosken vet jag. Det var sjukt varmt så efter att vi hade köpt det vi skulle ha i kiosken gick vi ned till stranden och tittade. Det var nästan inte en människa där trots att det var så varmt och soligt. Vi gick tillbaka och gick lite i vattnet på ett ställe. Alis och Ida kom på att det fanns krabbor i vattnet efter en stund så de sprang upp därifrån. Jag läste ut Harry Potter och Fenixorden på berget också. Sirius dog och den var fint slut så jag satt och grät mycket högt för mig själv där uppe.

ghghhgf

Ida, Alis, Amanda, liten del av Sanna (G-J).

hghggh jhhjhk ghfghfghfghf gfgfgf vbgfgf hghghghf bnn nbv gfgf ghfghfghf sfdsd dffgcf awrear aweraa  ewraewr warwer awrewr arddftr gdhfghf ghjghjg gfgfgf ghfghffgh gghffgh ghfghfghf 

hallå hallå hallå.

hghfghfghfghf
Jag har varit i Dalarna nu i några dagar hos mina kusiner. I ett väldigt svenskt hem, i en väldigt svensk by i Dalarna där alla hus är faluröda med vita knutar och i nästan varje tomt sticker det upp någon flaggstång. De hade inte ens toalett där. Inne i den närmaste staden hade en trevlig marknad så det var trevligt iallafall.
Nu sitter jag och vill ha en iPod nano och lyssnar på Laakso. Snart ska det börja regna och åska också. Det är mysigt. Jag var ute och sprang, eller joggade kanske man skriver, jag dog nästan. Jag har faktist inte så bra konditin som jag inbillar mig att jag har. Det kan också bero på att min faster kramade mig så hårt så att jag nästan tappade luften och nu har jag sträckt (nej inte jag) en muskel vid lungorna typ. Jag ska till  stugan också (jag är aldrig hemma något) jag åker i morgon kväll. Innan det ska jag till en av mina kusiner och fira hennes pappa som fyller år. Om jag inte hade åkt till stugan i morgon hade jag säkert åkt till Boda-Borg med Alis, Amanda och Lisa.

aha aha, bravojuice.

Idag satte jag mig och började läsa i Harry Potter och Fenixorden på balkongen när jag vaknade. Det blåste hemskt så jag tog ut en massa täcken, kuddar och en maddras och lindede in mig i. Efter nån timme kom nyklippta Amanda och lämnade tillbaka en kylskåps magnet som hon hade hunnit stjäla med sig när hon hade matat min hamster medans jag varit i Skalhamn. Vi satte oss vid datorn lite. Sen tröttnade vi på det med och bestämde oss för att hälsa på Alis. Alis frös och väntade på Ida och Mimmi som kom de med. Amanda och jag gick falsk-sjungandes iväg till Maxi. Där köpte vi god apelsinjuice och Amanda köpte chokladpudding. Vi gick hem till Amanda och satte oss i hennes badkar och drack juice. Det var varmt och obekvämt så vi gick ut på balkongen istället. Amanda visade sin nya klänning och sen gick jag hem.
hhghfhg
gdfgfgf gfgfgf ghghfghghf  
gh ghghgh fddffd

mitt älskade skalhamn.

Hejhejhejhejhej. Jag kom hem i tisdags istället.
Första natten i Skalhamn var hur fin som helst. Jag sov kanske bara 2 timmar mellan ett och tre, då jag vaknade och inte kunde somna om igen. Så jag gick upp med täcke och nyinköpt Harry Potter bok och läste till klockan var åtta.

ghfghfghf
Nästa dag åt jag glass som jag hittade i frysen för att någon kusin hade lämnat kvar den där tillsammans med chokladsås, två nästan fulla påsar chips och ett nytt, oöppnat oboypaket. Jag åt glass på berget och fotade lite. Sedan gick jag på någon promenad runt campingen och ned till hamnen, badade och åkte in till Lysekil senare på kvällen. Det finns inte så mycket att göra i Skalhamn faktist, mest gå promenader, bada och läsa somsagt. Det var ungefär det jag gjorde den veckan. Jag spelade minigolf med pappa och bror någon kväll också. Min boll åkte ut från banan (jag är bara bra på minigolf när jag vill vara det, alltså inte just då) och stötte ihop med en annas boll som också hade åkt ut från en annan bana. Killen som hade skjutit ut den endra bollen böjde sig ned för att ta upp båda bollarna men istället för att lägga den i min hand, kastade han den i magen på mig. Han blev generad och gick där ifrån och mumlade "ojoj förlåt".
Det hade varit väldigt torrt på västkusten så att marken var helt gul av löv.
kjkjkjkl ghghghghgh jkljljkllkj


På fredagen åkte jag med min mor till Strömstad för att se Håkan och Kent. Jag hamnade någonstans på andra, ibland fjärde, "raden". Det var jättebra även fast jag inte hade något trevligt sällskap. Men tyvärr hade jag äcklig huvudvärk hela tiden eftersom jag nästan inte druckit någonting på hela dagen. Jag var tvungen att gå ut efter att Kent hade spelat ca fem, sex låtar.

nmjnmjnmjnm
  hhhjjhjhjhjh  öpöpöpöp
 mmmmmmmmmmmm  dfgdfdgdf
kklklkl   weaedsfdsf   hgghgfghf


 

snurra min jord igen.

Imorgon åker jag till Lysekil igen. Jag vet inte hur länge jag är där. Jag kommer nog hem till helgen iallafall. Jag ska tydligen gå på Kent och Håkan Hellström i Strömstad på torsdag också. Det visste jag inte om för än i förrgår då mamma berättade att vi skulle åka dit. Det känns lite konstigt att åka dit med bara mamma. Det var något litet förslag om att Alis skulle med också men det tror jag att alla glömde bort.
Idag har jag bara läst Harry Potter, lyssnat på Kent och ätit mat helt enkelt. Jag har inte ens bytt om, så jag har gått omkring i huset med korta mjuka shorts, ett sovlinne och en stor svart filt hela dagen. Jag tror jag är lite konstig också för jag längtar faktist lite efter att det ska bli jul och vinter. Jag kom på det när jag tittade igenom gamla bilder på datorn idag.

a new game to play.

jghjghjgh
Mina blogginlägg kommer sent jag vet. Men igår gick jag iallafall hem till Alis efter att hon ringt. Ida var där och vi badade i Alis nya pool. Det var lite kallt. Efter att vi badat ett stund la vi oss på Alis studsmatta och åt klarbär och pratade lite. Sen skulle Alis ner och köpa någon kjol på Lindex, så vi gick ner till stan. Jag köpte en billig sockerdricka på Hemköp och gick ut till stuprännan för att öppna den. Jag hade sönder stuprännan och det var pinsamt. Jag är klantig och klumpig. Nu kan jag aldrig mer öppna drickor där och det är ju lite synd. Alis kjol fanns förresten inte kvar på Lindex längre så Alis och Ida köpte lakritsklubbor för pengarna istället. Jag fick Alis klubba när hon inte ville ha mer och vi gick tillbaka till Alis och badade igen. Ida skulle på teater och gick till Kristina-teatern vid fyra. Då skulle jag hem och hälsa på stockholmare (kusiner och sånt) som ska bo hos oss i helgen. De skulle inte komma till Kristinehamn för ens vid sju så jag följde med pappa till farmor istället. Jag älskar farmors lägenhet, hennes balkong och hennes dator. Jag älskar allt med farmor. Jag tvingades äta 3 sånna här "damsugare" och så tittade jag i gamla fotoalbum och skrattade. Jag åkte hem efter nån timme och ringde till Alis, Amanda och Sanna och jag sov hos Alis sen.ghghghfghf  aadsdsdasd  hgfghfghfghf

å himlen är gjord av sten.

Det är mysigt att ligga på en filt på gräsmattan och spela hög musik uppe ifrån mitt rum. Samtidigt som man läser om någon Harry Potter bok och dricker alldeles för svag lättdryck.
dsfgdfgdf    gbfgbf   öläölö bnb

m-m-m-mums.

Igår hann jag aldrig skriva för jag åkte upp till farfars super-somriga-sommarstuga istället. Men tidigare den dagen lyckades iallafall baka några muffins. Jag som är sämst på att baka också. De spelade bra musik på P3 också jag jag stod och sjöng högt tillsammans med Veronica Maggio, Markus Krunegård och Lykke Li.

ghfghfghfghf ghjhgcv

å alla drömmer om fåglar

Nyss hade jag en massa ord i huvudet, nu är de borta.

Men jag kan iallafall skriva att jag var i Sunne idag. Sen kollade jag lite på en iPod men han som jobbade där var lite borta. "Den kostar tvåtusen, nej du är är en till prislapp, den ska nog vara här sörru. Nu kostar den tolvhunda. Men i denna tidningen som jag har här står det ioförsej att inte kostar det o.s.v.....".  Men jag har inte ens råd även om den kostar 1200, det är ju synd.

ghfghfgdhfghf