startsida   arkiv   kategorier   info   länkar

Sommar imorgon!

Några bilder från min rätt trista skoldag.
Hade musik, jag spelar piano.
Ungefär halva min klass.
Sen blev det 27 grader enligt min telefon, litar på den.
Isabelle och jag upptäckte att man kunde öppna fönstren helt plötsligt! (Funderar på att kommentera att benen ser enorma ut och väljer att göra det: benen ser enorma ut.)
Några kände för att hänga upp en cykel i ett träd.
Kom hem och det var 23 grader. Och åska. Och roligare än så blev det inte.

Welcome to the kingdom of the blagger

Skratta inte jag vet inte heller vad det där är för slags "pose"! Kul är den iallafall. Jag hittade ett par jeans jag köpte när jag var runt tolv år. Passade sådär, men fick mig att vilja köpa ett par.

Gröna Lund

Bilder från igår. Hann med att köpa världens bästa shorts och lite annat innan vi åkte till Gröna Lund. Har aldrig sett så mycket regn i hela mitt liv ungefär, men det var väldigt trevligt för det. Ludde Sjölander hette vinnaren i min klass, vi andra fick våra bilder inramade och sen gick jag och Amanda för att hinna med tåget hem. Bra dag!

Stockholm

Imorgon åker jag till Stockholm och Lilla Journalistpriset-galan. Är nominerad i kategorin Journalistiskt foto med bilden här ovan och det känns otroligt roligt. Här kan ni se de andra åtta, otroligt duktiga, nominerade fotograferna.

Polock

Hörde en låt på Topshop som var så äckligt perfekt enligt min musiksmak. Påminner om band som typ Phoenix och The Drums. Polock heter de ifall ni inte har hört dem tidigare. De har en väldigt snygg blogg och hemsida också. Plus i kanten.

our

Har varit dåligt med årliga, obligatoriska vår-kärleks-förklaringar på den här bloggen den här våren. Våren som är min favorit årstid, så därför kommer ett inlägg nu, när första sommarmånaden börjar närma sig.
Satte upp studsmattan. Ingen aning varför vi gjorde det egentligen, för stackaren blir bara använd kanske två gånger om året då den är varm att ligga och läsa på. Men är det tradition så är det.
Amanda. Fast hon är väl inget vårtecken kanske, men kan få vara med ändå.
Tog bort alldeles för tjocka koftor och hängde tillbaka klänningar som kändes somriga. I aspergerordning, fast nu när jag ser bilden ser det inte speciellt organiserat ut men det är det.
Köpte skolavslutning och testade en dag då jag inte blev bra på bild.
Och vårblommor!

Grand Canyon

Okej, sista bilderna från USA. Spenderade sista dagen och natten i Grand Canyon. Flög en helt fantastiskt helikoptertur, såg soluppgången vid fem på morgonen och åt artichoke dip med färgglada nachochips.

Las Vegas

Las Vegas var mest läskigt. Så enormt och så konstgjort. Fast värmen var helt otrolig och staden såg fantastiskt ut på natten.
Hooverdammen på vägen dit.
The Venetian.
Observera att detta är inomhus, på andra våningen.
Excalibur
Flamingo
Wynn
Luxor

Los Angeles (part two)


Los Angeles (part one)

Los Angeles fick också en plats på min måste-hit-igen-lista! Älskade palmerna, vilket kommer synas på bilderna. Och jag älskade stranden/stränderna och husen och kanalerna i Venice och att alla människor var så trevliga (som i resten av USA) och framförallt att det var så platt och stort!
Beverly Hills.
Utsikten från hotellfönstret.
Rodeo drive.
Santa Monica beach.
Santa Monica Pier på Santa Monica beach.
Älskar de små palmerna i bakgrunden. Ser ut som en tecknad disneyfilm från nittiotalet.

Highway one

Vägen mellan San Francisco och Los Angeles. Vägen hade rasat lite längre fram här så vi fick ta motorvägen sista biten till Los Angeles.
Ekorre.
Sälar eller någonting!
Stannade på kitschens födelseplats och fikade.
Portionerna var enorma.
Köpte världens största låda med jordgubbar för några få dollar!

San Francisco

Oj jag saknar det redan enormt! Landskapet runt San Francisco var ju enormt vackert, jag hade ingen aning om att det låg mitt i ett landskap som precis såg ut som ett förstorat teletubbieland eller som den där Microsoft bakgrunden med de gröna kullarna och den blå himlen. Blev jätteöverraskad. Jag älskade det. Och dimman som såg helt overklig ut, och alla husen i alla olika färger, och palmerna, och att alla killar såg ut som Xavier Dolan, och alla runda träden längs gatorna, och spårvagnarna, och Golden Gate bridge såklart, och förorterna, och backarna, och de enorma bisonoxarna i Golden Gate park, och havet och allt egentligen. Det var inte sista gången jag var där iallafall!
Det var molnigt, men det gjorde inte så mycket för San Francisco var så fantastiskt iallafall, och bron gjorde sig väldigt fin på bild med vitgrå bakgrund.
Var så fint så att jag nästan glömde bort de sju skavsår jag hade på fötterna efter mina nya skor.
China town. Tyckte gatulyktorna var extra fina.
Fick mitt livs första lyckokaka. "You will soon receive an usual gift freely given. Accept!" fick jag berättat för mig.
Solen sken en stund!
Frukost på en turistig femtiotals diner.
Buttermilk pancakes (med persilja?). En av de ganska få grejerna som är bättre med Sverige är ju att man kan ha vanlig mjölk i kaffet istället för grädde eller half&half, som jag gissar är hälften grädde hälften mjölk.
Sälar!
Så otroligt fint.
Bron.
Kaliforniskt.
San Franciscos högsta skyskrapa tror jag att det var.
mm fint ja!
Backigt. Och fint.
Dag två eller tre beroende på hur man räknar, var det perfekt väder!
Åkte båt till Alcatraz och det var väl bra, fast det var roligast att fota skylinen (hur man nu säjer skyline i bestämd form).
Sen var vi tvungna att hämta hyrbilen på flygplatsen och det var väl lite jobbigt att behöva sitta på ett tåg under jorden en timme. Skulle hellre legat i en park och låtsas vara amerikan eller bara gå runt inne på Forever 21 där kläderna i princip var gratis eftersom dollarn nästan var under sex kronor.
Sen var vi och hälsade på några vi känner några minuter utanför staden. Fick tips om ett fint stället att fota bron från så vi åkte dit efter det.
Det var väldigt fint!
Sista dagen i San Francisco. Här i Golden gate park.
Sen påväg ifrån SF. Var lite deppig i en kvart innan jag insåg att bilen höll på att rulla mot Los Angeles!

So what brings you here, to the middle of the States?

Två dygn på ett tåg genom sju delstater!
"You're from Sweden? But what brings you here then, to the middle of the States?" sa en kvinna till mig och pappa på tåget. Kan ha något att göra med det här:

Chicago

Bilder ifrån de två dagarna i Chicago!
Var fint att se skyskrapor igen.
Om man ska sammanfatta Chicago i några få ord så får det bli: kallt, pampigt, folktomt, stort, modernt, grått och amerikanskt.
Hotellet med väldigt fin lobby eller vad det kallas.
På natten från hotellfönstret.
Gula taxibilar och starbuckskaffe, haha. Älskar USA.
Milleniumpark (orkar inte googla ifall den hette det eller inte men jag tror det).
Fin böna. Orkar inte googla vad den heter heller.
Ifrån Willis tower/Sears tower.
Glasbalkonger, mycket äckligt.
Ett sånt där gulligt, stort, vitt museum som man ser i amerikanska filmer. ♥
På stationen, vad nu den hette, haha!
Amerikanska förorter som precis ser ut som i amerikanska filmer!! Bilden är tagen från tåget när det lämnade Chicago och började åka mot San Francisco.