startsida   arkiv   kategorier   info   länkar

A way of life

Skolan tar död på mig och det enda kreativa jag gör just nu är att skriva psykologirapporter och förbreda redovisningar. Och sen så ska ju slutprojektet i medieproduktionen redovisas den här veckan så idag var vi ute utanför Älvkullen och fotade det allra sista. En tant ingen av oss kände kom förbi och gav oss fyra godisar mitt i allt också. Väldigt konstigt men de smakade bra. Är förövrigt så himla osäker på vilken av bilderna här ovanför som kommer tilltala mina lärare i medieproduktion mest, om någon har någon synpunkt så blir jag glad för jag orkar inte tänka mer den här terminen känns det som. 

Avesta

Modell: Avesta Sucuri
Smink: Isabelle Persson
 
Igår spenderade Isabelle, Avesta och jag några timmar ihop och fotade, sminkade, band en krans, pratade och försökte ta oss fram med två enorma reflexskärmar i en blöt kohage. Men det gick väldigt bra ändå och bilderna blev såhär!

Trianglar

Ganska tydligt tema på flera av sakerna jag köpte i England. Triangelsmycken i guld. Har alltid någon hook på en viss färg/mönster/detalaj i perioder då jag köper i princip allt jag ser med den färgen/mönstrer/detaljen. Tror aldrig heller att jag ska tröttna på just detmen det gör jag alltid. Har till exempel en hel låda fylld med prickiga kläder från 2009 som jag trodde att jag skulle gilla livet ut men icke. 

Manchester


Första dagen i Manchester, och Sebastians tjugoårsdag, vaknade jag som tur var av mig själv innan mitt alarm satte igång. Smög upp (thank god for engelska heltäckningsmattor) och gick till ett bageri i China Town där jag hade beställt en tårta till Sebastian som jag sedan väckte honom med och som vi åt i sängen. 

Han fick en ganska tråkig present av mig. Fast hyfsat fint inslagen ändå.

Sedan gick vi ut på stan, där den här enorma slänggungan stod av någon anledning, och kollade i affärer fast vi hittade nästan ingenting. När vi blev hungriga åt hamburgare på ett ställe där majoriteten av gästerna var iklädda röda fotbollströjor. 

Och på kvällen åkte vi till Old Trafford liksom 75 000 andra människor och såg Manchester United vinna ligaguld, se där!

Nästa dag hade vi inga speciella planer så vi gick ut på stan igen. 
Vi bodde på Britannia Hotel förresten. På rummen var sådär kan man säga (när jag kollade platstaggen på instagram var första bilden på en enorm spindel t.ex.) men trapphuset var så sjukt fint!!

Vi började dagen med att äta frukost på ett jättebra ställe som nästan låg vägg i vägg med hotellet!

Det var enorma kaffekoppar och de hade god och vegetarisk english breakfast. Plus det spelade de otroligt bra musik och vi fick all mat för halva priset eftersom det tydligen var St. George-day. 

Senare på eftermiddagen åkte vi tillbaka till Old Trafford för att gå på en guidad tur i arenan och museet. 

Trots att jag inte är speciellt intresserad av fotboll var det faktiskt riktigt roligt och intressant. Våran guide var otroligt bra, nästan att jag gjorde en Skorpan på honom och bara "snälla säg att du är min morfar". 

Old Trafford. Det var böter på 500 euro om man rörde pitchen. Har aldrig varit så sugen på att ta på gräs i hela mitt liv.

Mycket nöjd!

Efter vi åkt tillbaka med den plankvänliga tramwayen så åt vi mat på wagamama. Jag åt ramen med teriyakisalmon, mycket gott.

Sedan gick vi tillbaka till hotellet, bättrade på sminket, vilade fötterna och åt lite nutella och annat färdgodis som blivit över innan vi gick till en klubb som hette 42nd. Drack självlysande vodbulls för 1£ och dansade till the Smiths, Arctic Monkeys, The Kooks, Blur och massa annat bra. 
Sedan gick vi en långsam promenad tillbaka till hotellet (som var såhär fint upplyst ^) och åt whopper och veggieburgare i sängen innan vi sov vår sista natt i England. 
 
Så bra resa!!

Bio, Beatles, Bricks


Sista dagen i London inledde vi med frukost på ett fint ställe som hette Kaffeine. Åt croissant!

Och fruktsallad!

Och drack kaffe!

Sedan tog vi bussen till Abbey Road för att ta ett klassiskt Abbey Road-foto.

Övergångsstället!

Sedan bestämde vi oss för att hoppa av bussen tillbaka på Baker Street och gå på bio. Vi såg The place beyond the pines och den var så bra, se den!!

Sedan tog vi tunnelbanan till Brick Lane!

Där vi gick på vintage- och matmarkad och åt asiatiskt och testade någon jeansjacka.Och jag fotade gatukonsten!

Sedan åkte vi tillbaka till hotellet...
...och hämtade våra väskor, tog tunnelbanan till Victoria, lämnade in våra Oyster Cards och gick till Victoria Coach Station där vi satte oss på en sen buss mot Manchester!

Sevärdheter och solnedgång

Dagen efter Warner Bros Studios hade vi bestämt oss för att kolla in i princip alla sevärdheter i London.

Vi började med att ta tunnelbanan till Piccadilly Circus.

Några hästar gick förbi precis när vi kom dit.

Sedan gick vi förbi Trafalgar Square och vidare upp mot Buckingham Palace där de förbredde för London Marathon.

Det var jättesoligt och varmt och man kunde till och med ta av sig jackan. 

Smygfoto. 

Väldigt blommigt var det också.

Sen såg vi Buckingham Palace och gick vidare mot Big Ben.

Efter det gick vi förbi London Eye, stannade på vägen längs med Themes och åt pommes frites och tillslut var vi framme på Tate Modern. 

Vi hade tänkt de Roy Lichenstein men den utställningen kostade så vi gick och såg de andra utställningarna istället.

Sedan gick vi över Millenium Bridge och såg St. Paul's Cathedral.

Efter det letade vi efter att ställe att äta men nästan allt var stängt så vi bestämde oss för att ta en buss till Soho. 

Och äta på the Breakfast Club igen. 

Och det var så bra beslut för det var var bland det godaste jag ätit i hela mitt liv - varma halloumi- och hummuswraps med soltorkade tomater mmmm.

När vi var klara hade någon slags minifestival eller någonting satts igång. 

Vi stannade en liten stund och lyssnade. 

Bland alla helskägg, stella artois och nike airs. 

Sedan åkte vi tillbaka till hotellet och vilade våra fötter som hade gått alldeles för långt i dåliga H&M-sneakers. Fast efter en stund blev jag rastlös och ville hitta på någonting. 
Efter kompromissande bestämde vi oss för att gå en promenad i Hyde Park eftersom vi inte varit där än. 

Timeade in solnedgången perfekt!

Insåg att det var sjukt stort.

Sebastian
En dreglande svan. 

Diamantigt

Igår missade jag bussen hem med två minuter och det var ju tråkigt. Mindre tråkigt var att jag hann gå in på H&M och köpa med mig ett nytt iphoneskal och ett rosa läppstift.