startsida   arkiv   kategorier   info   länkar

Marseille


Här kommer de första bilderna från den så bra resan i Spanien, Frankrike och Monaco!

Vi flög först till Girona i Spanien och sov en natt där för att nästa dag åka bil till Marseille. Mamma hade hittat ett så bra boende i Vieux Port, ni ser ju själva! Det fanns en minihelikopter och en jättestor armbrytningsmaskin till exempel. 
Lägenheten hade robottema som man kan se här!

Och här!
Nästa dag började vi med att promenera alla backarna upp till Notre-Dame de la Garde. Här tar jag, Sebastian och min bror en paus medan en fransman i bakgrunden kliar sig lite på bröstvårtan.
Detta fina stod på ett av trappstegen upp till kyrkan. 

Till slut var vi framme! Utsikten var jättefin och Marseille var så stort!!

Kyrkan var jättefin inuti. 

Och utanpå. 

Efter det tog vi bussen ner till Viex Port igen.

Där det här stora spegeltaket står uppställt. Där bytte vi till en annan buss för att åka och bada. 

Efter att ha pratat med en kvinna på bussen på skolfranska och kroppsspråk gick vi av vid den här stranden som hon tipsade om. Där åt vi melon och baguetter, solade, simmade och lyssnade på podcasts. Här är jag och Sebastian!

Innan vi gick därifrån efter några timmar köpte vi superlånga isglassar som hette "pussy". 

Såhär såg stranden ut på håll!

Medelhavet!

Vi bestämde oss för att gå tillbaka genom väldigt fina och smala gator. Så franskt!!
Franskt klotter. 
Sen var vi tillbaka vid lägenheten! Vi satt där och drack vin, åt chips, spelade kort och läste lite reseguider innan vi gick ut och åt. 
Vi tog första bästa restaurangen och jag valde en skaldjurspasta och det var första dagen i Marseille!

Côte d'Azur

Nu har jag lämnat Sverige för att spendera sommarlovets sista dagar i Spanien, Frankrike och Monaco!

Best Coast


Förra veckan var Amanda, Sanna och jag i vår sommarstuga på Västkusten ihop med vår mormor/farmor och hennes väninna.

Vi klättrade upp på bergen bland annat.
Och gick den sjukt mysiga vägen till havet. 

Gick till hamnen där den här fina båten låg.
Hamnen är Skalhamns cirka bästa badplats för det finns en jättehög klippa som man kan hoppa ifrån om man vill. Vilket jag ville. 

Så varmt i vattnet!! 

Västkustidyllen förstördes av "sommarzumban" som var nere i hamnen samtidigt som vi var där. 

Sanna spanar in zumbagänget som gjorde olika juckrörelser till Sean Banan och andra bra HiTz. 
Vi nöjde oss med att titta på. 

En annan dag var vi på Smögen. Vi började med att äta enorma räkmackor. Bästa jag ätit denna månaden so far.

Hade inte varit på Smögen på sex år ungefär. Sjukt mycket norrmän och foppatofflor fanns det i alla fall konstaterade vi efter tre meter. 
Vi gick bryggan fram och tillbaka och gick in i en turistaffär med smycken där de hade en vägg fylld av sjukt fula, homofobiska och sexistiska pins som vi skrattade åt en stund. 

Sen köpte vi glass och jag blev nekad det strösslet jag ville ha pga "det ramlar av glassen ibland". Alltså va? Så konstig glassförsäljare. 
En tredje dag var vi inne i Lysekil. Vi köpte glass från Lejonet & Björnen och jag tog saffran och hasselnöt och det delar nog förstaplatsen med räkmackan när jag tänker efter. 
Sen satt vi på uteserveringen en stund och pratade om hundar som var äckliga och spanade in Arne Hegerfors som stod en bit bort. Sen började det spöregna och åska så vi åkte och handlade mat och åkte tillbaka till stugan och det var ungefär den vistelsen. Fem av fem kryckor som Amanda skulle sagt om det var 2007. 

Jessica

modell Jessica Hellström
makeup Isabelle Persson
foto Astrid Broqvist
 
De här bilderna tog jätteduktiga Isabelle, mycket snygga Jessica och jag för några dagar sedan! Vi lyckades timea in den enda regniga dagen på jättelänge men bilderna blev bra i alla fall tycker jag. Vissa kan möjligtvis vara lite överretuscherade vilket beror på att jag tycker det är så sjukt kul att redigera i RAW och med ritplatta. Så smidigt och underbart. Kan hålla på i evigheter men då blir de ju också lite svårt att se när man ska sluta. 

mtwtfss

Dessa fina köpte jag på Weekday i Oslo nu sist jag var där. Och som jag har letat efter dem!! Blev kär när jag först såg dem på pinterest och har sen försökt beställa men de har varit slut. Och i Göteborg fanns inte min storlek när jag var där. Men i Oslo fanns ett ensamt par kvar, nedsatt till 200 kronor - i min storlek!