startsida   arkiv   kategorier   info   länkar

2015

 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Morfar dog, flyttade från London, flyttade till Melbourne. 
 
 
Har du blivit bättre på något?
Typ laga mat kanske. Tror ej jag kunde pochera ägg och typ hacka för ett år sedan. Lagade typ aldrig mat i 3 Tyler House pga äckligt kök och José fanns snyft :(( 

Har blivit bättre på att prioritera tjejkompisar då man fått det bekräftat att killar är idioter mer än 1 gång i år igen tyvärr. Gud verkligen det enda råd jag har att ge: prioritera tjejer framför alla killar i världen alltid. Obs denna påminnelsen är även mkt för mig själv.  

 

 

Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Satte min fot i denna världsdelen, det var ganska fett. Började med "sport" nämligen klättring och tycker det e så kul. Börjat göra drinkar på jobbet, fake it till u make it yas. 

 
 

Hur har ditt 2015 varit?
Extremt bra. Har bott med mina bästisar i London, gråter när jag tänker på lyxen att sitta hemma i sitt eget kök och veta att Maya snart klampar in med coco di mama-kassar under armen eller att ha Amanda i andra hörnet av rummet när man vaknar upp eller kunna ta Anna under armen för att gå och bruncha och prata om techno :(((( Har också jobbat mycket så har haft ekonomisk frihet att kunna resa kors och tvärs vilket har varit fett. Trivts så bra med mitt jobb i London, bästa tjäna para på att lalla runt och äta glass och servera eggs benedict till Robyn. Har haft så rolig sommar, har gjort saker ca varje helg. Har flyttat till Melbourne som e världens vackraste stad ca. 2015 har varit intensivt, mycket pengar har bränts har haft jätteroligt har upplevt jättemycket. Lol.

 

Spenderat så många timmar på detta golv sinnes. 

 

Din största framgång under 2015?
Lyckades spara ihop para i London förstår ej hur nu i efterhand. Vågade flytta själv till Melbourne och fick jobb på ett av de ställena jag hade högst upp på listan av places jag ville jobba på. Good for me. 

 

Gertrude Street i Fitzroy. 
 

Blev du kär i år?
Kanske vet ej. Tycker det kan vara svårt att veta om det är personen i sig man gillar eller bara minnena av den och hur den fick en att känna som man är kär i. Mmmm bra formulerat men orkar inte. Tror fortfarande även att man (jag) kan bestämma sig för att bli kär om man vill. Ksk är min ribba väldigt nära marken när det kommer till dudes (svar ja) men tror på att man "nöja sig" med vissa personlighetsdrag/kvalitéer hos en person och sen bli kär i det för tror verkligen aldrig att man kommer träffa nån som är perfekt. Vsg för åsikt. Så vet ej om kär i år lr inte. 

 

Vad var extra dåligt med året?
Gick upp i vikt. Lol sant orkar ej vara pk en gång ätstörd alltid ätstörd för att helt relevant citera Bamse. Härligt ändå att det är det enda jag kan komma på förutom sånt jag redan nämnt. Bra jobbat året!!!

 

Hann ha rosa och lila hår några veckor i höstas också.
 

Vad var extra bra?
Sry för klyschornas klyscha mvh traveller som hittar sig själv i Australien (kräks) MEN: vet exakt vad jag vill göra med mitt liv. Vad jag vill jobba med, hur jag ska "nå dit" (mvh blondinbella), vad jag värdesätter i livet, vad som är viktigt för mig för att må bra osv. Känns så sjukt _skönt_ att inte ha den framtidspannen. Eller i alla fall lite mindre av den. Sen är ju frågan om jag kommer klara att plugga det jag vill göra, om jag kommer ha pengar till att flytta igen, om jag kommer komma in på utbildningar jag söker osv. Men jag stressar inte iaf. 

 

Vad lyssnade du på?
Techno och house på Village Underground. Tame Impala när jag äter frukost i trädgården i Melbourne. Studio Barnhus när jag kört bil i Sverige. Caribou för att peppa festivaler (Primavera, Field Day, Way Out West). Howling till hemmagjorda old fashionds. Och fkknnn Jamie XX. Alltid Jamie. Så mycket Jamie hela tiden. Saknar när man hade härlig ögonkontakt med honom på jobbet. 

 

Finaste finaste Amanda utanför sitt hem. 
 

Finaste finaste Palermo. 

 

Vad skrattade du åt?
Mina kompisar. 

 

Vad grät du till?
Grät mycket på studenten och på morfars begravning. Grät när vi vinkade hejdå till Maya och hon försvann bort på Brady Street. Grät när jag sa hejdå till Anna i Barcelona och satte mig på flygbussen. Grät av alla avsked på jobbet. Grät floder på morfars begravning. Bryter ibland ihop när jag diskar då jag tänker på en väns familjesituation. 

 

Har lärt känna Alice och Akira från mitt jobb. Bra personer. 
 

Lärde du känna några nya människor?
Ja klart. 

 

 

Marie utanför Båten. 
 
 

Vilket datum från 2015 kommer du aldrig glömma?
14 jan
- hade så fin födelsedag!! Fick paket, bandet brunchade och kollegor sjöng för mig på jobbet det var så gos.
14 feb - När jag och Amanda gjorde amaretto sours i en bunke för att undvika José och sen gick ut. 
De datum när Anna och jag varit ute - Druckit prosecco vid kanalen, varit på efterfest på Visions, sjungit The Smiths på karaoke, ätit på Duck & Waffle, köpt egg wraps 06:00 på McDonals Bethnal Green Road, åkt buss hem från warehouseparties, klampat hem över Tower Bridge i regn tidigt på morgonen, sovit hos australiensare :). 
16 april - den dagen det var över 30 grader i London och jag inte behövde jobba. Hängde i London Fields med jordgubbar och Amanda och Maya och var sen på dejt och sen på Well & Bucket och The Dolphin. Fin fin fin dag. 
26 maj - sista kvällen i London med Tyler House. Vi hängde i London Fields, var på rooftop vid solnedgång, gick till London Bridge. 
1 juni - Barcelonahelgen. Nice!
5 juni - Sannas student och dagen morfar dog och jag reste hem själv till ett helt tomt Tyler House. Väldigt konstig dag. 
29 juni - min sista dag på Ace Hotel. Jobbade brunch. Hade sen leaving party i mitt hotellrum. Fick kasta ut folk på morgonen bra natt. 
2 Juli - flyttade tillbaka till Sverige och morfar begravdes. 
17 Juli - var på akuten efter utekväll med David och Josef.
14 august - Way Out West. Så. KUL. 
4 sep - vanlig dag men mådde så bra med Linnéa och Marie. Färgade varandras hår. Åt godis. Körde bil.
8 sep - åkte och hälsade på i London igen. Hade fetaste veckan.
22 sep - flög ensam i typ två dygn till Melbourne. 
23 sep - första dagen i en stad man alltså bestämt sig för att flytta till ensam utan att ens varit i landet innan JAHAPP. 
24 dec - nice julafton vid beach med sangria och saltvatten och ubers till champagne i park mitt i natten.

 

Sista kvällen med Tyler House. Stackars José att dessa pinglorna lämnade hnm och hans fisk. 
 
 
Min cykel aka min bäbis älskar den vill ta med till Europa. Obs obs har självklart en mintgrön k-mart hjälm till denna med matchande mintgröna new balance. Finaste 80-tal.
 

Bästa köpet?
Min ryggsäck från Primark och min cykel och min säng!

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat och alkohol och resor. Verkligen bara det. Har verkligen gittat från Kristinehamn så fort jag fått chansen i somras. Spontant till Amsterdam och Way Out West tex. Mat och alkohol spenderar jag sjukt mkt pengar på också. Älskar att laga mat och älskar att äta ute. Tog en spontan lunch för 50 dollar idag tex. Tycker det är rimligt men kan inte köpa kläder som kostar mer än fem dollar aja. 

 

Mina mest lyssnade artister enligt Spotify. 

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?

I Know There's Gonna Be Good Times.

 

Vart reste du under 2013?
Krakow, Cambridge, Oslo, Barcelona, Brighton, Amsterdam, Bryssel. Samt bott i både London, Sverige och Melbourne. Rest mkt i Swe också. Bla Malmö, Stockholm, Göteborg och finaste Närkeslätten och Flogsta. 

 

Är det något du saknar år 2015 och vill ha 2016?

Saknar att ha geografiskt nära till nära vänskapsrelationer. Vilket jag då hade väldigt mycket av i både London och Kristinehamn så kan inte säga att jag var utan det 2015, bara nu i höstas. Saknar också tbh att klubba så jävla mycket. Rave 4 lyf jk men lite så.

 

 

Saknar denna outfit så. Här på väg till brunch på Café 388 med Amanda. 

 

Vilka kläder har du använt mest?
Mina jackor. Hade en jättefin blå kappa från Primark i början av året som jag slängde på golvet på Village Underground i hopp om att kompis som jobbar där skulle hitta den när de städade men nope, very sad. Alltså bryr mig typ inte om kläder annars. Önskar att jag hade pengar att kunna göra det, blir fruktansvärt provocerad och avundsjuk av folk som shoppar hela tiden. 

 

 

Vad är det bästa du har läst?
Har läst ca ingenting. Läste nått av Liv Strömqvist, läste Patrick Modiano, började på nån Murakamibok. Läst några böcker om design och konst dock. Vet ej om d direkt klassas som "det bästa". 

 


Utsikt från mitt jobb i London. Soluppgång efter fest i nåt av hotellrummen. 

 

Och så slutligen; dina planer inför 2016?
Plugga klart denna kursen jag läser nu.
Läsa upp matten och naturkunskapen.
Tjäna ihop lite pengar här i Australien.
Söka in till utbildningar.
Flytta tillbaka till Europa, antingen London eller Berlin eller Swe men troligen inte sistnämnda.
Börja plugga ngt.