startsida   arkiv   kategorier   info   länkar

My sweet 2016

 

Ett nyårslöfte jag tydligen hade för 2k16, gick bra kan jag taka om för den nyfikne!
 

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Flyttade ifrån Melbourne och flyttade till Malmö. Mormor dog och min familj sålde huset jag vuxit upp i = extrema känslor av rotlöshet. 

 

Har du blivit bättre på något?
Ja typ teckna kroki, rulla cigg, finska, laga kött, göra smoothies (efter min liquid diet) och australienskt slang. Kan tack vare mina jobb mkt om kyckling och kaffe och Gustav Fröding:)

 

Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Såklart. Bröt käken var nytt. Blev ihop med en kompis. Klippte av mitt hår själv. Var i Sydney. Började på folkis. Gjorde mina första polisanmälan nånsin, telefonstöld och misshandel :D 

  

04:40 när jag kommit hem från Melbourne Royal Hospital med intravenösen dallrandes kvar i armen.
Möllan. 

 

Hur har ditt 2016 varit?
Alltså fett jävla bra. Melbourne va. Städernas stad. Börjat plugga äntligen som var planen. Umgåtts med så mycket nice människor. Haft såå roligt och sen lugnat ner mig mycket och börjat med såna här rutiner. 

 

Din största framgång under 2016?
Inte året av framgångar skulle jag säga kanske. Gjorde ett snapchatfilter till Kristinehamn. Pluggade designhistoria 7,5 hp LOL. Jobbade på fem olika jobb varav två av dem var fetttt nice och bra att ha på CV:t om man hade bott kvar i Melbourne dvs men aja. Inte varit så ätstörd. Tog tummen ur röven och hoppade på en utbildning. Vågade säga till David att jag var kär i hnm. 

 

Blev du kär i år?
Ja!

 

Äter svalt en *avo smash* på Industry Beans med Maddy.
Jag och David på Wow.

 

Vad var extra dåligt med året?
Döden och sjukdomar och att folk mår dåligt etc. 

 

Vad var extra bra?
Folk vill umgås och bo och vara ihop med mig. Galet. Och jag har haft så jävla kul i Australien. Vill så gärna åka tillbaka dit om nåt år. Hoppas jag får komma in i landet igen trots att jag inte betalat en böter för att jag cyklade mot rött ljus där. Hade en manager nämligen som sa att hon hade Nya Zeeländska kompisar som skickats ut ur Aus med huvudet före när de hade brutit mot lagen där. 
 

 

Vad lyssnade du på?
På marknaden jag jobbade på i 10 månader hade vi samma playlist varje dag så vill inte höra EN endaste jazzversion av 00-talets hits iaf det lyssnade jag mkt på. 

Podmässigt lyssnade jag på Lilla Drevet, Flora & Frida, Filosofiska rummet, TED-talks, Jenny & Vänner, Zara Larssons pod och My Dad Wrote a Porno. 

 
 
 

Vad skrattade du åt?
Skrattar varje gång jag umgås med David. Rosie och jag brukade fnissa åt Arrested Development i hennes säng. Mycket tjoande och trimmande från tvsoffan hemma hos mig och Anna när vi tittat på typ Tro Hopp och Kärlek. 

 

Vad grät du till?
Vad grät jag inte till;) Grät på min födelsedag, grät på begravning, grät till yung lean, grät på en främmande man på planet bredvid mig när jag lämnade Melbourne, grät till Game of Thrones, grät på julafton, grät under sista jobbstiftet på marknaden, grät framförallt mitt på gatan i Lund när mamma ringde och sa att mormor dött.

 

Lärde du känna några nya människor?
Japp många. Många olika kollegor som kom och gick på marknaden i Melbourne och andra jobb. Bland annat Rosie!! Börjar även i en ny klass med några riiiktiga guldklimpar i. 

 

Bästa maten?
Oj ätit ute så mkt i Melbourne. Så mycket töntig HIPSTERmat som slunkit ner typ chiapudding, "deconstructed cheesecake", avo smash, 63 degree eggs, grönkålsjuicer, pork belly i alla dess former och prettokaffe etc. Annars var jag och Rosie besatt av de fett billiga dumplingsen i CDB, köpt mycket 7/11/pressbyrån-kaffe, falafel i Skåne, lyxig hipsterthaimat i Australien, friterad kyckling på jobbet, 2016 var också året jag klämde en miljard cheese. 

 

På National Gallery of Victoria, första ggn jag och Elin träffades, supermysig dag.  Mkt lol att vi skulle ses på ett café och jag klev in och servitrisen skulle hjälpa mig till ett bord och jag bah "i'm meeting a friend" och hon bah "what does she look like" och skitstelt bara "............don't know". 
 

Vilket datum från 2016 kommer du aldrig glömma?
Ugh pallante leta rätt på några datum. Men spontant;

Nyårsdagen på livets festival med techno och palmer. 

Bröt käken på cykeln efter ett tropical themed houseparty i Brunswick. 

Min födelsedag. 

När jag och Elin kompisdejtade på Ai Wei Wei-utsällning och sen gick till Rooftop Bar och drack cider till tonerna av Check Yoself Remix. 

När jag och Akira körde utanför Melbourne och lyssnade på Triple J på Australia Day och det var solnedgång och allt såg ut som i Stallkompisar fast finare. 

Sista dagen i Melbourne. 

Åka direkt från Amanda i London till Uppsala äta två cheese och en kaffe till frukost vid Fyrisån, vänta på David och köra och hämta Anna på Arlanda osv. 

Midsommar med Linnéa var fett kul!! 

När jag, Julia, Ida och Malin strosade runt i Berlin och var bakis och det duggregnade och vi satt på en bänk vid Tempelhof och skrattade åt nån hund. 

Bananpiren på Wow va fint. 

När Axel, Oliver och Andrea och jag drack öl efter första skoldagen.

Flytta in i Västra Hamnen med Anna! Sova på en BR-madrass bredvid varandra och tända värmeljus i en matlåda pga inga andra möbler. 

Mayas födelsedag var gos.

Första ggn jag och mina klassisar var på Inkonst. 

14 oktober när jag skolkade för att gå på eventfrukost med Maya och Anna och sen kom David till Skåne <3<<3

New York med Lena Björnen. Fy fan vad mysigt. 

Minijul i Axels stuga!!

hela julen 2016 var så intense och upp och ner men kärleksfull!!

 

 


Öresund från Västra Hamnen och nåt annat hav från Bondi Beach. 
 

Bästa köpet?
Vimlaabbonemang förbannat billigt och bara vaskar surf som en tok nu förtiden. Min weekdaykappa. En skitfin hylla. Skitfin tvättkorg. Fin Bauhausaffisch. Minihögtalare med Anna som hon tvingade mig köpa på Clas Ohlson med orden ”astrid du är för snåååål saker SKA kosta pengar”. Rimligt. 

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat och dryck ;) Resor och upplevelser ;) Och hyra! Men det är det värt när man har utsikt över Nordens vackraste byggnad; Twisted Tower

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016?
What If I Go, Mura Masa. Påminner om maj månad. 

Rare Happiness, Hunee. Lyssnade på denna och rullade en cigg när jag såg Operahuset i Sydney första ggn.

One Dance, Drake. Ett minne jag har av när jag lyssnade på denna är när jag skulle möta David på Sandgrund och bokstavligen trängde mig fram bland Pokémon Go-spelare:(

GOOD MORNING, SBTRKT. JÄTTEBRA LÅT PÅMINNER OM EFTERFESTER  I MELBOURNE.

33 ”GOD” Bon Iver. Kom ut precis när jag flyttat till Skåne. Lyssnat på den hemma hos Andrea/Klara/Axel på taket. Lyssnade på denna från Malins datta i Berlin mycket. 

People Everyday, Arrested Development. Min och Akiras köra bil-låt :’’))) Det spelades en dålig jazzversion av samma låt på marknaden.

Crooked Smile, J. Cole. Vet ej varför men Rosie älskar denna. Den och Growing Pains med Ludacris

Famous, Kanye West. Sommar o sol o bilstereo. 

Cold Water, Justin Biebs. Spelade denna myyyycket i köket på Herrgården i somras. 

Best to You, Blood Orange. Lyssnat när jag väntat på tåget i Välsviken mkt. 

Backpocket, Vulfpeck. Dave har spelat denna som en gäälning.

 

Vart reste du under 2016?
Melbourne, Sydney, London, Berlin, Köpenhamn, New York, Malmö, Lund, Uppsala, Göteborg. Mer småresor 2017 gärna! Typ en go dagsutflykt till nån bokskog lr Nimis lr något gärna. Vill också gärna göra dessa resor 2k17: Massa miniresor till London och Berlin!! Åka från Helsingfors till St Petersburg. Fjälllvarndra, gärna Kebne Keise jag skojar inte. Pimplar gärna mycket rödvin i typ Italien eller Portugal i en vecka också. 

 

 

Är det något du saknade år 2016 och vill ha 2017?
Hänga mer med Amanda!!! Inte supa bort kläder ska jag också. Ska se på mer film! Bestämde mig typ i somras att läsa mer böcker och var verkligen gjort det men tycker inte det är överdrivet kul ändå så ska testa kika mer på film, kanske gå på bio oftare mmmmys. 

 

Bästa film?
Knappt sett 1 film men jag såg Fruitvale Station för första ggn i somras och grät i ett dygn. 

 

Bästa tv-serie?
Inte vare Westworld eller The Get Down iaf trots att jag sett alla avsnitt som finns. Första halvan av Stranger Things var bra. Denna säsongen av Game of Thrones var också bra. På Spåret suger iår. Skam också bra såklart. 

 

Vilka kläder har du använt mest?
Ja du. Bra fråga. Allt svart och löst o ledigt. 
 

 

Såhär har jag sett ut 2016 tydligen. Klippte mig för första ggn sen 2012. Färgade håret brunt och rött också. 2016 var DIYfrisöråret verkligen. 2016 var året jag slutade vara min egen optiker och gick och undersökte synen och skaffade glajjor även. 

 

Vad är det bästa du har läst?
Tänker tolka denna fråga hur fan jag vill och istället lista upp VAD jag har läst:

Tio lektioner i matlagning - Att det tog mig så många år innan denna lilla fantastiska pärla till bok slukades av mig.

Bad Feminist - Ok läste aldrig ut den. Försökte på tåget ner till Skåne men hittade 200 dollar i den istället och var tvungen att fokusera på det sjuka. 

Kära Liv och Caroline - Liv och Lovisa 2.0

Stanna - cringy ibland men grät 3 ggr :(

Egenmäktigt förfarande - också sjukt att man lyckats att inte läst den innan. fantastisk.

Flickorna - sååå bra! 

Tripprapporter - också bra!

Allt som blir kvar - inte klar än för är så förbannat trött på att läsa om tonårskärlek *som känns*, vet ej varför, kanske för att det är keft. 

Bara böcker av kvinnor, av en SLUMP faktiskt, feminist javisst :DD wE can do it

Whiskey sour som Rosies housemate gjorde åt mig första ggn jag träffade dem på Magic Mountain och min cykel på mitt jobb på Rose Street.  
 

Och så slutligen; dina planer inför 2017?
1. Vara jäääävligt ful. Inte bry mig så mycket om mitt utseende utan kanske fokusera på att typ plugga nåt kul ist eller se på nån go dokumentär. Välkomnar att bli ännu tjockare och ha typ samma (varma och bekväma!) uniform till kläder varje dag till exempel. Längtar
 

2. Undvika clickbaitmedia och ersätt det med andra goa rutiner. Typ ta en promenad eller lägga en googling på varför min amaranta vissnar. 

3. Börja plugga på uni:——) Vill inte jinxa detta genom att skriva om det egentligen. Men om jag inte kommer in är väl inte det hela världen. Då finns ju BERLIN som man kan balla ur härnäst i tex. Yihaa!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback